YANGıN KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Kötü sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın binada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler ayn önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hak bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

çatı çıkışlarında kullanılan kapılar emeklevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bağırsakeride kuşatılmış kalabilir.

Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Biriyi şirket ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve hayat eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam derece almaktadır. 

Göksu Kapı üretim alanlarında bilirkişi ekibimiz tarafından belirlenen örgüdaki Yangın Kapıları en faziletli kalite ve en reva yükselmek politikamıza yaraşır olacak şekilde üretilir.

Yangın Bapsı bel kemiği amacı insanoğluın ziyan gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Ivedili çıkış kapıları her dem karınin mutlaka autarı rast açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Acil durumlarda insanoğlu binanın dışından yürekine bileğil kucakinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek kolay bir şekilde mâni olmaksızın dünyaarı açılmasını sağlamlamaktır.

Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun ciğerin bile kanatlarının tasarımının en çok biçimde binalması gereklidir. Kanatları intizamlı şekilde mevzun monte edilmezse kaçış esnasında teessürat evetşanabilir. Acil çıkış bapsı kilitli olmamalı ve il ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların esrar sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan henüz az kata mevla binalarda 60 zaman, bodrum katlara ve 4 kattan henüz fazla kata malik binalarda en az 90 zaman yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Etkili sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı karınlerine yerleştirilmesi ile bu baplar balkon kurtarmaktadır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.

Dokumada yangın çıkması halinde sıcaklık ve duman yangın bapsı sebebiyle özelliklerine bentlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öteki alanlara yayılması engellenir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları ahenkli olarak strüktürlmalıdır. Bapnın fondöten çhileışmasını elde etmek midein menteşeler, kilitler ve yangın kapısı sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse hizmet strüktürlmalıdır.

Report this page